Κωστής Μαραβέγιας

Kostis Maraveyas

Μύρισε φθινόπωρο (επιτέλους!). Η εποχή με την πιο συναισθηματική νότα!

Το φθινόπωρο έχει ταυτιστεί με την θλίψη που δημιουργεί το τέλος του καλοκαιριού. Η φθινοπωρινή βροχή έχει γίνει άλλωστε τραγούδι αμέτρητες φορές.

Κάθε περίοδος του χρόνου συνδέεται με μελωδίες, τραγούδια και εικόνες. Μιας και βαίνουμε προς τον χειμώνα, ολοένα και περισσότερο στριφογυρίζει στο μυαλό μου η εικόνα να βρίσκομαι σε ένα «ζεστό» μαγαζί, ενώ έξω βρέχει, πίνοντας ζεστή σοκολάτα και ακούγοντας μουσική που να αρμόζει στην περίσταση!

Ένας από τους καλλιτέχνες που συγκεκριμένα τραγούδια του έχω ταυτίσει με αυτήν την εποχή είναι ο Κωστής Μαραβέγιας. Θα μου πείτε, είναι δυνατόν με τόσο ρυθμικά και funky κομμάτια να σου θυμίζει το φθινόπωρο; Κι όμως!

Ο Μαραβέγιας αποτελεί σπάνια περίπτωση για τα δεδομένα της Ελλάδας. Είναι από τους πιο ολοκληρωμένους μουσικούς (σε σύνθεση και σπουδές), τραγουδά στην ελληνική, αγγλική, ισπανική και ιταλική γλώσσα, παίζει πιάνο, κιθάρα και hammond ενώ παράλληλα η σχεδόν αψεγάδιαστη φωνή του με αυτό το ταιριαστό ηχόχρωμα «συντροφεύει» τις πολυποίκιλες μελωδίες του. Μεσογειακά και βαλκανικά στοιχεία μπλέκονται με πολύχρωμες νότες και ένας αέρας από jazz και bossanova επιρροές, σε συνδυασμό με την απίστευτη χημεία με το κοινό, συνθέτουν το μαγικό αυτό μίγμα που τον κάνει έναν από τους καλύτερους καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Να είστε όλοι καλά λοιπόν και ελπίζω να απολαμβάνετε την κάθε στιγμή!

Βασίλης Χατωνίδης

Tagged: , ,

2 thoughts on “Κωστής Μαραβέγιας

  1. Georgia Ch. 3 Σεπτεμβρίου, 2014 στο 20:56

    Καλό φθινόπωρο!!! Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που συνδέει το καλοκαίρι με το φθινόπωρο, τον ήλιο με τη βροχή, μα πάνω απ’ όλα είναι ο μήνας που μας φέρνει και πάλι κοντά… Κάπως έτσι νομίζω πως μοιάζει και ο Κωστής Μαραβέγιας… Είναι ένας καλλιτέχνης, ο οποίος ταιριάζει άψογα σε όλες τις εποχές και πάντα δημιουργεί, με τα τραγούδια του, μια ατμόσφαιρα ρετρό ζεστασιάς και καλοκαιρινής τρέλας, ενώ με την ενέργειά του επί σκηνής μας κάνει όλους μια τεράστια παρέα!

    Μου αρέσει!

  2. Άρις 10 Σεπτεμβρίου, 2014 στο 12:01

    Καλό φθινόπωρο και από εμένα! Στα υπέροχα τραγούδια που πρότεινε ο Βασίλης θα κάνω δύο επιπλέον φθινοπωρινές προτάσεις:

    Κώστας Καρράς – Θυμήσου το Σεπτέμβρη

    Yves Montand – Les Feuilles Mortes

    Αξίζει κανείς να κοιτάξει και άλλες εκτελέσεις του «Les Feuilles Mortes». Στα αγγλικά μεταφράστηκε ως Autumn Leaves και το έχουν πει σπουδαίοι τραγουδιστές όπως ο Eric Clapton, ο Miles Davis, ο Frank Sinatra, ο Nat King Cole, η Diana Krall, ο Andrea Bocelli και η Edith Piaf.
    Καλή ακρόαση!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε