Ουγκάντα: Ένα ταξίδι Σαμαρειτών

000039

Τον περασμένο Αύγουστο έγινε η 4η ιεραποστολή μας στο χωριό Λουγκουζί της Ουγκάντας, στην Αφρική. Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε με σκοπό τη δημιουργία μιας μικρής ενορίας, αυτής του Αγίου Σπυρίδωνα, για τους πιστούς του χωριού. Στη συνέχεια, άνθισε ένα μεγάλο λουλούδι, που σήμερα ευωδιάζει από την Ελλάδα μέχρι και τον Καναδά.

IMG_3996

Ταξιδέψαμε, λοιπόν, δυο ομάδες, μία τον Ιούλιο και μία τον Αύγουστο, με σκοπό την ενίσχυση της προσπάθειας αυτής. Τον Ιούλιο, ο γιατρός μας, Γιωργος Πολυχρονίδης, εξέτασε τους ασθενείς της περιοχής και έδωσε τα απαραίτητα φάρμακα. Η Αγγελική Ποδογύρου ανέλαβε την κηπευτική της ενορίας, η οποία μεταμορφώθηκε σε ένα μικρό παράδεισο, ενώ παράλληλα βοήθησε στην καλλιέργεια οπωροκηπευτικών στα κτήματα της ιεραποστολής. Τον Αύγουστο η ομάδα μας είχε την ευλογία να γίνουμε νονοί στη βάπτιση κατηχουμένων διαφόρων ηλικιών όπως και να οργανώσουμε κατασκήνωση με ομιλίες, δημιουργική απασχόληση και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Κάθε ομάδα με τον δικό της διαφορετικό τρόπο προσέφερε με αγάπη γνώσεις και εμπειρίες σε πρόσωπα που τόσο διψούν και έχουν ανάγκη να μοιραστούν το βίωμα της πίστης μας. Ακόμα και το πιο απλό πράγμα, η παρουσία μας, γι’ αυτούς ήταν η μεγαλύτερη χαρά.

IMG_4064

Όταν ταξιδεύει κανείς σε έναν τόσο όμορφο τόπο, γεμάτο χαμόγελα και ανοιχτές καρδιές που λάμπουν από το φως του Χριστού, συνειδητοποιεί οτι όσα ήρθε να δώσει ήταν λίγα και όσα πήρε ήταν τόσο πολλά.

Αγάπη Παπαγεωργίου

Advertisements

Tagged: , ,

One thought on “Ουγκάντα: Ένα ταξίδι Σαμαρειτών

  1. Ανώνυμος Ιανουαρίου 20, 2016 στο 11:33

    Ωραίες φωτογραφίες!!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: